Welkom op onze site

5 mei 2026 - Molenhoek, Nederland

Welkom op ons reisblog.
Wij, Pjotr en Petra, gebruiken deze website als dagboek tijdens onze lange en kortere voetreizen, gaandeweg blijken veel mensen het leuk te vinden mee te lezen en leven. Petra blogt en Pjotr fotografeert.
Wil je gemakkelijk op de hoogte blijven van onze belevenissen? Meld je dan aan voor de mailinglijst.

GR 5 Vlaanderen 2026
Deze meivakantie liepen we de GR 5 van Maastricht naar Bergen op Zoom. Van Maastricht naar Nice hebben we die route al gelopen, tijd om 'm de andere kant op ook te verkennen. Geen reis maar een vakantie dit keer, wat betekende dat we de tent thuis lieten en enkel 'onder dak' sliepen. Het was een hele puzzel om daken te vinden op de juiste plekken, maar we kwamen tot een mooie mix van Vrienden op de Fiets adressen, hotels, een B&B en het klooster in Averbode. De route bleek mooier en afwisselender dan we van tevoren verwachtten en met 250 km in 9 dagen liepen we zo'n beetje een dubbele (30 km)Vierdaagse.

Rome - Bologna 2025
Wandelreis van 700 km. We liepen in 7 weken van begin juni tot half juli de Franciscaanse Voetreis van Rome naar Florence en aansluitend de Via degli Dei van Florence naar Bologna. Beide routes waren prachtig, met veel natuur en tal van eeuwenoude steden. De voortdurende hitte maakte de tocht behoorlijk pittig.

Geneve - Le-Puy-en-Velay 2024
Zomervakantiewandeling over de Camino in het oosten van Frankrijk. Het wandelen over een pelgrimspad beviel de afgelopen jaren goed en deze route paste mooi in het vakantieschema. We startten in Nyon omdat we daar in 2022 lopend aankwamen Richting Rome, iets met verbinding maken :-). De route bleek rustig, groen en vol prettige voorzieningen, echt vakantie dus.

Venn trilogie (Belgische Ardennen) 2024
Wandelweek in de Ardennen, via de verrassend gevarieerde, mooie en pittige Venn-route.

Via Podiensis, Le Puy en Velay - Conques 2023
Een zomervakantiewandeling over een prachtig deel van de Camino (het deel waar ook het boek De Camino over bleek te gaan). Het plan was dit stuk Camino enkele dagen te volgen en dan de bergen in te gaan, het liep allemaal net even anders...

Richting Rome 2022
Eind april 2022 vertrokken we vanuit Maastricht, op 3 oktober 2022 kwamen we aan in Rome. In 124 wandeldagen liepen we zo'n 2700 km. Van Maastricht naar Nice volgden we de Grande Randonnee 5 (GR5) . Vanuit Nice wandelden we langs de Ligurische kust naar Sarzana, waarna de Via Francigena ons naar Rome bracht. Onderweg sliepen we op campings, in B&B's, hotels, kloosters en zelfs een bejaardenhuis. We genoten van in beweging zijn, de natuur én alle ontmoetingen die we onderweg hadden.

Auvergne 2021
Onze eerste echte voetreis, met kampeeruitrusting. Ter voorbereiding op de voetreis naar Rome maakten we een trektocht via de GR441 en de GR30 in de Auvergne. We maakten alle beginnersfouten die je als startend hiker kunt maken én kregen de smaak van het buitenleven te pakken.

Fietsen met kinderen: Rome - Nijmegen 2005
We fietsten in 2005 met Otto (9 jaar) en Tim (11 jaar) van Rome naar het zuiden naar Italië. Daar staken we over naar Dubrovnik. Door Kroatië, Noord-Italië, Zwitserland en Duitsland reden we terug naar huis. Het idee was onze kinderen de bijzondere ervaring mee te geven dat je zoiets gewoon kunt doen. Zij hebben ons verbaasd met de vanzelfsprekendheid waarmee ze zich voegden in een leven van fietsen en kamperen.